Organisation

Forankra är Europas ledande leverantör av lastsäkring och lösningar för kunder inom väg-, flyg- och sjötransport. Gruppen består av 200 anställda på 7 företag med en omsättning på 50 miljoner Euro. Forankra finns framför allt i Sverige, Frankrike, Spanien och Polen men har även ett partnerföretag i Tyskland, allsafe Jungfalk, som har verksamhet i Nederländerna, Italien, Turkiet, Australien, Brasilien och Japan.

Forankra har mer än 30 års erfarenhet och är världsledande inom vissa segment tack vare flertalet patenterade produkter så som gasstöttan som elminerar risken av klämskador. Gruppens produktportfölj omfattar lastsäkring, helhetslösningar, termoprodukter, emballage, karosseri och andra lyft- och lastsäkringsprodukter.

AxLoad

Forankra är en del av AxLoad som är ett affärsområde inom Axel Johnson International. AxLoad består idag av 30 företag och är ledande leverantör lyft- och lastsäkringsprodukter och applikationer i Europa.

AxLoads tre divisioner, Certex, Forankra och Haklift, levererar anpassade lösningar och lyftutrustning för vindturbiner, offshore-tillämpningar, materialhantering inom industri och transport och för säkring av last på lastbilar, släpfordon, flygplan och roro-fartyg. AxLoad erbjuder ett stort kunnande inom sina expertområden och har djupgående förståelse för de förhållanden och förutsättningar som gäller för kunders verksamheter. Dessutom erbjuder vi allt fler kompletta lösningar, anpassade för varje kunds behov så som besiktningar, utbildning, certifiering och underhåll.

Bland AxLoads kunder finns några av världens största rederier och transportföretag, liksom ledande flygplans- och biltillverkare och företag inom verkstads-, pappers-, gruv- och stålindustrin.